Blokklánc technológia

A Fujitsu CELSIUS grafikus munkaállomások a mérnökök, a tartalomkészítők, az elemzők és más szakemberek számára is a legmagasabb szintű teljesítményt, vizualizációt és adatintegrációt hozzák el.

A Fujitsu CELSIUS munkaállomások Blokklánc technológiai felhasználásáról

Sokaknak ismerősen csenghet a blokklánc, avagy blockchain technológia neve, mégpedig a nemrégiben a médiákon is végigsöprő „Bitcoin-őrület” kapcsán. Maga a technológia kétségtelenül zseniális ötleten alapszik, a blokklánc és az elosztott főkönyvi technológia (DLT) potenciálisan forradalmasíthatja a vállalkozások és ügyfeleik egymással való ügyleteit.  

Eredetileg ugyan csak kriptovaluta piaci kapitalizációjára tervezték a szisztémát, azonban hamar kinőtte a kezdeti felhasználási módját. Rájöttek, hogy számtalan területen lehet hasznosítani a forradalmi mechanizmust, mely a feltétlen és megmásíthatatlan elszámoltatóhatóságot biztosítja. Amennyiben kisarkítva tekintünk blokklánc technológiára, lényegében egy adatbázis és annak teljes ügyvitelét tudja korrumpálhatatlanná, tisztességessé és decentralizálttá tenni.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy a tranzakciók egy P2P, avagy peer-to-peer hálózaton keresztül mennek végbe. Nincs központi hatalom, a technológiát használó számítógépek milliárdjai tudnak közvetlen adatokat cserélni egymással. Minden adat szimultán van tárolva, bárki, bárhol, a világ bármely pontján hozzáférhet interneten keresztül. A technológia nem igényel felügyeleti szervet sem. A blokklánc technológia működési elvéből adódóan nem hibásodik meg, megbízhatóan dolgozik, beavatkozás nélkül. A tranzakciókat ismert algoritmus hitelesíti, majd más tranzakciókkal együtt egy új adatblokkot hoz létre, ami hozzáfűződik a korábbi adatblokkokhoz – blokkláncot alkotva.

Ami az új felhasználási módokat illeti, a tranzakció mibenlétében van a kulcs. Nem csupán a közismert kriptovaluták / kriptopénzek testesíthetik meg a tranzakciót. Lehet ez egy szerződés, nyilvántartás, vagy bármilyen más fontos információ. A kollektív kollaboráció határtalan világát ismerhetjük meg a blokklánc technológia felelős és kreatív felhasználásával. A technológiai újítások lehetővé teszik virtuális termékek és adatok biztonságos, gyors és rugalmas kezelését, tárolását és átadását. A blokklánc technológia megnyithatja az utat a közösségi gazdaság, az ellátási audit, az adattárolás, az IoT (Internet of Things), a lokális mikrohálózatok, a közösségi finanszírozás és a szellemi tulajdonjog kezelésének reformálásában is. Teljesen átalakíthatja a részvénykereskedelmet, a kormányzást és a predikciós piacot is.

A technológia működéséhez egyetlen dolog feltétlenül szükséges: a blokkláncra csatlakoztatott számítógépek, azaz a csomópontok, melyek teljes hálózatot alkotnak. A csomópontként működő számítógépek biztosítják a rendszer működését azáltal, hogy a tranzakciókat titkosítják, folyamatosan kapcsolatban állnak egymással, és visszaigazolásokat küldenek egymásnak a végbement ügymenetekről. Ennek az ára pedig az, hogy ez jelentős számítási kapacitásba kerül, mellyel egy hétköznapi, otthoni vagy irodai felhasználásra szánt számítógép nem képes megbirkózni. A blokklánc-technológiai felhasználásra a Fujitsu CELSIUS munkaállomás ajánlott, mely az NVIDIA Quadro videókártyáinak és Intel Xeon® processzorának köszönhetően lenyűgöző számítási kapacitással rendelkezik. A Fujitsu CELSIUS R970 munkaállomás 7/24 órás blokklánc-technológiai felhasználás folyamán is megbízható, egyenletesen magas teljesítményt fog nyújtani.

Ezen alkalmazási területre az alábbi Fujitsu CELSIUS munkaállomást ajánljuk:

Egyedi igényei vannak a felszereltséget illetően?

Vállaljuk egyedi konfigurációk összeállítását is!