Deep Learning

A Fujitsu CELSIUS grafikus munkaállomások a mérnökök, a tartalomkészítők, az elemzők és más szakemberek számára is a legmagasabb szintű teljesítményt, vizualizációt és adatintegrációt hozzák el.

A Fujitsu CELSIUS munkaállomások Deep Learning felhasználásáról

A Deep Learning, avagy mélytanulás, a gépi tanulás egy fejlettebb ágaként olyan kulcsfontosságú technológia szerepét tölti be, ami az elkövetkezendő évtizedeket teljesen át fogja formálni. A gépi tanulás – mely azon alapszik, hogy a programokat nem arra a célra írják, hogy megoldjanak egy bizonyos problémát, hanem arra, hogy saját magától megtanulják, hogyan kell megoldani azt rengeteg példán keresztül. Ma még úgy tűnhet, hogy csak gyerekcipőben jár, azonban a legnagyobb technológiai cégek és az innovatív fejlesztőcsapatok már most jelentős áttöréseket érnek el. A technológia már napjainkban meghódítja többek közt a közlekedés, személyi asszisztensek, a beszédfelismerés, a beszédszintézis, az autonóm vezetés, a képfelismerés és természetes nyelvfeldolgozás világát is.

A Deep Learning technológia a gépi tanulást viszi tovább egy lépéssel, és több rétegben, nagyobb mélységben merül el az óriási, rendelkezésre álló adathalmazokban, ezáltál már-már egy agy működését szimulálva. A fejlett algoritmusokat és a végbemenő mély tanításon alapuló folyamatokat szokás az agy igazán komplex neuronhálójához hasonlítani. Egy-egy mélytanulási réteg csak a meghatározott feladatokért felelős, így a tanulási folyamat rendkívül hatékony tud lenni. A mesterséges intelligencia, mely végsősoron létrejön, az emberi intelligencia lemásolását jelenti számítógép segítségével.

Ez alapján maga a folyamat egyszerűnek tűnhet, azonban a mesterséges intelligencia létrehozásának a legnehezebb része a mélytanulási fázis.

Máris két problémába ütközhetünk a Deep Learning folyamán:

  1. Az egyik, hogy hatalmas adathalmaz szükséges a mélytanuláshoz. Egy mesterséges intelligencia csak annyira lesz „okos”, amennyit a Deep Learning folyamán sikerül neki megtanulnia. Amennyiben nem elegendő adat áll rendelkezésre, nem képes kellő pontosságú végeredményt produkálni, így az egész rendszer működése értelmetlenné válik. Szerencsére a digitalizáció és a globalizáció korában elértük azt a pontot, hogy az emberiségnek hatalmas mennyiségű információ áll rendelkezésre, szinte mindenről.
  2. Ha az első pont teljesül, azaz rendelkezünk minden, számunkra fontos, kellő részletességű és pontosságú adathalmazzal, már csak egy probléma állhat elénk. Ezt az irdatlan mennyiségű adatot fel kell dolgozni, mégpedig a lehető legnagyobb hatásfokkal, belátható időn belül.

Itt jönnek képbe a Fujitsu CELSIUS munkaállomásai. Az adatok feldolgozásához szükséges számítási kapacitás biztosításához nem megfelelőek a hétköznapi, otthoni felhasználásra szánt személyi számítógépek. A gyártó, olyan nagyteljesítményű, hatalmas feldolgozási kapacitással bíró Fujitsu CELSIUS munkaállomásokat ajánl ezen területre, melyek nem csak teljesítményükben kivételesek, hanem strapabíróságukban is, hisz ezen gépeket a mélytanulás során folyamatos igénybevételnek teszik ki a fejlesztők. A mélytanuláshoz kulcsfontosságúak a legmodernebb videokártyák, hisz ezen folyamat főként erre az alkatrészekre támaszkodik. A Fujitsu ezért a Deep Learning alkalmazási területre nagyteljesítményű NVIDIA Quadro grafikuskártyákkal felszerelt Fujitsu CELSIUS munkaállomásokat ajánl, melyek lelkéül Intel Xeon® processzorokat választottak, akár 1 TB memória és 512GB-nyi nagysebességű SSD társaságában.

Ezen alkalmazási területre az alábbi Fujitsu CELSIUS munkaállomásokat ajánljuk:

Egyedi igényei vannak a felszereltséget illetően?

Vállaljuk egyedi konfigurációk összeállítását is!