Keresés
Close this search box.
Modernizáció

Digitalizáció fenntartható módon? A Fujitsu PRIMEFLEX segítségével lehetséges!

Tartalomjegyzék

Miközben sok vállalat még csak a digitális átalakulás – sokszor rögös – útján jár, egyre inkább szembesül azzal, hogy komoly fenntarthatósági elvárásoknak is meg kell felelnie. Mivel az adatokkal kapcsolatos feladatok (tárolás, feldolgozás, archiválás, stb.) jelenti a digitalizálás gerincét, nagy kihívás a cégvezetők számára, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt a fejlesztések használatából származó feltételezett előnyök és az erőforrás-felhasználás növekedés között.

Miért kap ez egyre nagyobb hangsúlyt?

Jogosan feltételezhetnénk, hogy azért, mert a környezet védelmét egyre többen komolyan veszik. Ez szerencsére igaz is, ugyanakkor a helyzet az, hogy az elmúlt időszakban az energiaköltségek egyre inkább jelentős kiadásokká váltak a vállalatok számára. Azok az idők, amikor a hazai vállalkozások viszonylag olcsón szerezhették be az áramot és a gázt, elmúltak. Az elmúlt időszak kormányzati intézkedései ellenére az energiahordozók egységárai valószínűleg soha többé nem érik el a koronavírus és a közeli, háborús konfliktus előtti szintet, jóval az elmúlt két évtized átlagos szintje felett maradnak.

Hogyan manőverezzük vállalatunkat a fenntartható digitalizáció felé?

Régebbi rendszerek cseréje

A szerverek az első számú energiafogyasztók az IT-ben. Felmérések szerint a szerverek az adatközpontok teljes energiafogyasztásának csaknem 40%-át teszik ki. Így ezek kínálják a legnagyobb potenciált az energiahatékonyság növelésére.

Ugyanakkor nemcsak a piacra lépő vállalkozásoknak, hanem a már a meglévő IT-infrastuktúrával rendelkező cégeknek is érdemes megfontolni a fejlesztéseket, hiszen a modern szerverek nemcsak energiahatékonyabbak, mint a régebbi rendszerek, hanem sokkal gyorsabbak és a számos új funkció és optimalizálási beállítások révén akár több régi rendszert feladatait is kiválhatja egyetlen eszköz.

A megfelelő adatközpont architektúra kiválasztása

Technikai frissítéskor ésszerű az alapul szolgáló adatközpont-architektúra hatékonyságát is felülvizsgálni. Évtizedek óta a hagyományos háromszintű architektúra, amely szervert, külső adattárolót és hálózati eszközöket tartalmazza, volt az adatközponti munkaterhelések futtatásának alapja. A szerver-virtualizációs technológián alapuló új megközelítések azonban nagy előrelépést hoztak a fenntarthatóság terén. Az olyan élvonalbeli megoldások, mint például a hiperkonvergens infrastruktúra a hatékonyság további növekedését hozták el. Használatával például javíthatók az erőforrások kihasználása, lehetővé teszi a munkaterhelések mobilitását és a megfizethető, magas rendelkezésre állású alkalmazások megvalósítását. De ami még ennél is fontosabb, hogy csökkenti a szerverek fizikai méretét és az adatközpontok lábnyomát is, ami jelentős előrelépést jelent az energiafogyasztás és a hűtési igények csökkentése terén.

Sok KKV számára az ideális választás:  Fujitsu PRIMEFLEX

A Fujitsu PRIMEFLEX rendszere a gyártó szervereket, adattárolókat, hálózati eszközöket és szoftvereket is magában foglaló, svájci bicskája. A kis és középvállalatok adatigényeit teljes egészégében kiszolgáló, kulcsrakész csomag olyan átfogó megoldást jelent, mely nagy mértékben megkönnyíti a digitalizáció útján haladó cégek munkáját. A rendszer egyes komponensei természetesen a vállalatok igényei szerint állíthatóak össze.

A Fujitsu PRIMEFLEX rendszerek legfőbb előnyei:

Agilitás on-premise környezetben és felhőben egyaránt

A Fujitsu PRIMEFLEX megoldások egyik kiemelkedő előnye, hogy lehetővé teszik az üzleti felhasználók számára, hogy az on-premise (helyi) infrastruktúrájukat olyan agilissá és skálázhatóvá tegyék, mintha az csak a felhőben futna. Ez azt eredményezi, hogy a vállalatok gyorsan reagálhatnak az üzleti igények változásaira anélkül, hogy feladnák a teljes kontrollt és a biztonságot. Az on-premise rendszer felhőként való működése lehetővé teszi az alkalmazások és erőforrások gyors elérését, amelyekre szükség van a növekvő üzleti igények kielégítéséhez.

Élettartam növelése

A Fujitsu PRIMEFLEX rendszerei hozzájárulnak az infrastruktúra hosszabb élettartamához, amely jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a vállalatok számára. Az intelligens tervezés és az erőforrások hatékony kihasználása révén ezek a megoldások segítenek minimalizálni a fejlesztések és a cserék szükségességét. Ennek eredményeként az infrastruktúra hosszú távon fenntarthatóbbá válik, és hozzájárul a költségek csökkentéséhez.

Férjen hozzá fogyasztás alapú számlázáshoz!

A Fujitsu opcionális igényelhető uSCALE konstrukciója lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy éljenek a fogyasztás alapú díjazás előnyeivel. Ez azt jelenti, hogy a vállalatoknak csak azokért az erőforrásokért kell fizetniük, amelyeket valóban használnak. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a rendszer hatékonyabb kihasználását és a költségek optimalizálását, illetve gyorsabb megtérülési időt eredményeznek. Emellett segít elkerülni a túlzott infrastruktúra-kapacitást, amely gyakran pazarló és drága lehet.

Biztonság mindenek felett

A Fujitsu rendszerével magas szintű védelmet is nyújt a vállalati adatvagyon számára. Számos biztonsági réteget és védelmi funkciót integráltak az infrastruktúrába. Ez magában foglalja a hálózatbiztonság eszközöket, az adatvisszaállítási lehetőségeket, valamint a folyamatos monitoring és elemzés lehetőségét is többek között. Mindez hozzájárul a vállalati adatok és alkalmazások megbízhatóságához és biztonságához.

Lépjen mihamarabb a piacra!

Az új Fujitsu PRIMEFLEX megoldások lehetővé teszik a vállalatok gyors piacra lépését azáltal, hogy egyszerűsítették az infrastruktúra kezelését és konfigurálását. Az automatizált folyamatok és a könnyen használható felületek segítenek gyorsan beüzemelni és beállítani az új alkalmazásokat és szolgáltatásokat. Ennek eredményeként a vállalatok gyorsabban reagálhatnak az üzleti lehetőségekre és kihívásokra.

Építsen alapot egy valóban hibrid rendszer számára!

A Fujitsu PRIMEFLEX megoldásai segítenek egy valóban hibrid infrastruktúra alapjainak megteremtésében. Lehetővé teszik az on-premise és a felhő alapú erőforrások egyszerű és hatékony integrációját, amely megkönnyíti az alkalmazások és szolgáltatások dinamikus elosztását a vállalati igényeknek megfelelően. Ennek eredményeként a cégek rugalmasabbak lehetnek, és könnyebben alkalmazkodhatnak a változó piaci körülményekhez. A PRIMEFLEX segítségével a Fujitsu integrált rendszerek széles skáláját kínálja, amelyeket kifejezetten a VMware, Microsoft, Nutanix,  SAP és még sok más piacvezető technológiai megoldás telepítésének, üzemeltetésének és karbantartásának egyszerűsítésére terveztek.

Összegzés

Kétségtelen, hogy az informatika működtetése akár a nagyvállalatoknál, akár a KKV-knál jelentős energiát és erőforrásokat igényelnek. Ugyanakkor a felhasználói igények és az egyre szigorúbb fenntarthatósági célok arra ösztönzik a cégeket, hogy még nagyobb teljesítményű IT-infrastruktúrát tartsanak fenn, a lehető legnagyobb energiahatékonyság mellett. A Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszere a legkorszerűbb architektúrális megközelítések révén, rendkívül hatékony hardverrel és rugalmas fizetési konstrukcióval történő bevezetésével segíthet egyensúlyban tartani a digitalizálási és a fenntarthatósági célokat, miközben az energiaköltségeit is kordában tarthatja.