Keresés
Close this search box.
Mesterséges intelligencia

Határtalan lehetőségek a Fujitsu Private GPT AI segítségével – Beszélgessen saját vállalati adataival

Tartalomjegyzék

A Fujitsu forradalmi PrivateGPT megoldásával vállalatspecifikus, saját adatokon kiképzett nagy nyelvi modelleket (Large Language Models, LLM) kínál, amelyek célja a szuverenitás, a biztonság és a megfelelőség biztosítása. A Fujitsu Private GPT rendszere intelligens privát chat alapú helyi tudásbázist biztosít, amely a legmodernebb GenAI technológiát hozza el a vállalat privát hatókörébe, olyan környezetet teremtve, ahol a szervezet egyedi adataihoz a munkatársak privát és biztonságos módon férhetnek hozzá.

A generatív mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek

A generatív mesterséges intelligencia lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy több feladatot végezzenek el, jobban, gyorsabban és költséghatékonyabban, így versenyképesebbé válhatnak a piacon.

A generatív AI az üzleti műveletek minden részét és szintjét befolyásolja, a tervezéstől, a fejlesztéstől az ellátási lánc optimalizálásától az értékesítésen, a marketingen, a HR-en és a jogi területen át. Lehetőséget ad, hogy a kollégák munkakörnyezete energiahatékonyabbá és fenntarthatóbbá váljon.

A generatív mesterséges intelligencia az megsokszorozza a munkatársak hatékonyságát, mivel tanácsadóként és asszisztensként is segít a dolgozóknak mindennapi kihívásokban, lehetővé téve számukra, hogy a feladatok szélesebb körét végezzék el, szakszerűbben és gyorsabban így javítva az egyéni termelékenységüket. Azonban a GenAI nem csak az egyéni teljesítményt, de a csapat- és vállalat termelékenységét egyaránt pozitívan befolyásolja.

A generatív mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeinek csak az emberi képzelet szab határt, hiszen nem csak az alkalmazottak munkáját segíti majd, de a kreatív és felsővezetői pozícióban dolgozók számára is segítséget nyújt. A generatív mesterséges intelligencia például képes szoftverkódot fejleszteni.

A Fujitsu Private GPT a generatív AI sikerére építve forradalmasítja a termelékenységet és az emberi gépi interfészt. A munkatársak olyan természetes nyelvi környezetben dolgozhatnak, amely egy kellemessé teszi számukra a digitális technológia alkalmazását.

A Private GPT megoldás két alappillére:

  • 1) Lehetővé teszi a vállalat számára, hogy betöltsék a vállalatspecifikus adataikat (termékinformációk, munkafolyamatok, támogatási adatok, fejlesztési folyamatok, jogi dokumentumok stb.) a GenAI környezetbe,
  • 2) az adatok és a felhasználókkal való interakció a nyilvánosságtól elzártan és biztonságosan történik.

A megoldás egy önálló Fujitsu szerver segítségével valósul meg, amely fel van töltve Private GPT szoftvercsomaggal, és készen áll a vállalkozásokra jellemző adatokkal való feltöltésre. A szerver a vállalat belső és privát hálózatán található, ezzel garantálva a biztonságot.

Alkatrészek és alrendszerek

A megoldás szabványos Fujitsu PRIMERGY szervereken fut, amelyeket kifejezetten az általános követelményekre hangoltak. Az operációs rendszer a Fujitsu által tanúsított SUSE SLES 15 SP5. A Private GPT megoldás tartalmaz egy webes alkalmazást egy böngészőalapú csevegő- és adminisztrációs kliens formájában, valamint az AI és a nyelvi alrendszert.

A Fujitsu Private GPT megoldásának további részleteiről itt olvashat: AI Test Drive : Fujitsu EMEIA