Média és szórakoztatóipar

A Fujitsu CELSIUS grafikus munkaállomások a mérnökök, a tartalomkészítők, az elemzők és más szakemberek számára is a legmagasabb szintű teljesítményt, vizualizációt és adatintegrációt hozzák el.

A Fujitsu CELSIUS média és szórakoztatóipari felhasználásáról

Ha a média és szórakoztatóiparról beszélünk, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az iparág összes szegmensét a digitalizáció teljesen átalakította. A film-, mozi-, televízió-, zene-, kiadó-, rádió-, internetes reklám- és játékipar az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson estek át. A felhasználói igényeknek megfelelően kombinálódva olyan új fogalmak kerültek középpontba a szolgáltatások globalizációja mellett, mint az interaktivitás, a digitalizálás és a multiplatform megoldások.

A vállalatoknak, ha sikeresek szeretnének lenni és annak is maradni, ennek megfelelően alkalmazkodniuk kell. A digitális tartalmak térnyerése megannyi lehetőséggel kecsegtet, ugyanakkor kihívásokkal teli utat tár a média területén és a szórakoztatóiparban tevékenykedők számára. A fogyasztói igényeket követni kell, majd elemezni és megérteni azokat a biztos siker érdekében. A folyamatos evolválás alatt lévő médiapiac lekövetésére a vállalatoknak élniük kell a digitális disztribúció adta opciókkal.

A szórakoztatóipari tartalmak átalakulása, teljesen új hirdetési formák kialakulása, és az ehhez kapcsolódó folyamatok az analitikus és kreatív embereknek kedvez, akik képesek rugalmasan reagálni a médiapiaci kihívásokra. Ahogy a világon szinte mindenhol, hazánkban is ezen trendek érvényesülnek: az iparág folyamatosan bővül, ahogy az előfizetésekből és hirdetésekből származó bevételek is egyre nőnek.

A digitális média és szórakoztatóipar korában a kreatív szakemberek és ügynökségek a tartalmak elkészítésére kép- és videószerkesztő szoftvereket használnak. Az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb ezek közül az Adobe Creative Cloud, mely átfogó megoldást nyújt szinte minden területre.  

A kreatív eszközök, melyeket a gyártó a tehetséges grafikusok kezébe ad, teljes ökoszisztémát alkotnak. Megtalálunk az Adobe alkalmazás-portfólióban többek közt olyat (Adobe Premiere Pro), mellyel a profi TV-sek, filmesek, Youtube videósok vagy épp Ön is elkészítheti megálmodott videóanyagát, de olyat is (Adobe Photoshop), mely méltán a világ legnépszerűbb képmanipuláló szoftverévé nőtte ki magát. Szinte bármilyen kamera, bármilyen formátumát képesek kezelni, akár 8K felbontásban és a VR tartalmak vágása, szerkesztése sem jelent számukra kihívást.

A tartalmak elkészítése viszont, melyeket a fogyasztói társadalom egyre jobb minőségben, és egyre nagyobb felbontásban vagy épp VR-élmény formájában megkövetel, megfelelő számítógépet igényel az kreativitás mellett. Nem csupán arról van szó, hogy minimum rendszerigény van definiálva minden grafikus szoftvernek, ami egyáltalán az elindításukhoz szükséges, hanem arról is, hogy minél nagyobb teljesítményű munkagéppel rendelkezünk, annál hatékonyabbak tudunk lenni.

A nagy számítókapacitású munkaállomosok, melyeket a Fujitsu CELSIUS H980, W580, és M770 workstationökben megismerhetünk, felgyorsítják a roppant időigényes vágási, szerkesztési, és renderelési folyamatokat, így nem csak időt és pénzt spórolunk meg, hanem a kreatív szakemberek is többet tudnak foglalkozni az alkotásaikkal, így rendszerint minőségbeli ugrást is megtapasztalnak az innovatív eszközökre beruházók. Az NVIDIA Quadro grafikuskártyákkal és Intel® Core™ vagy Xeon® processzorokkal felszerelt munkaállomások zökkenőmentes munkafolyamatban elkészített filmeket, videókat tesznek lehetővé

Ezen alkalmazási területre az alábbi Fujitsu CELSIUS munkaállomásokat ajánljuk:

Egyedi igényei vannak a felszereltséget illetően?

Vállaljuk egyedi konfigurációk összeállítását is!