Multi Monitor

A Fujitsu CELSIUS grafikus munkaállomások a mérnökök, a tartalomkészítők, az elemzők és más szakemberek számára is a legmagasabb szintű teljesítményt, vizualizációt és adatintegrációt hozzák el.

A Fujitsu CELSIUS munkaállomások multimonitoros felhasználásáról

A digitalizáció korában talán sohasem volt még olyan fontos, hogy a munkavállalók a lehető leghatékonyabban végezzék feladatukat. A piaci verseny rendkívül erős, és sokszor apróságokon múlhat egy vállalkozás sikere vagy bukása. Cége sikeréhez hozzájárulhat, ha elgondolkozik multimonitoros munkahely kialakításán. Az elmúlt évtizedben számtalan tanulmány bizonyította ugyanis, hogy az egynél több monitort használók sokkal hatékonyabban dolgoznak, mint az egy képernyőn sínylődő társaik.

A multimonitoros munkahely megteremtése teljesen új arculatot fog kölcsönözni munkahelyének. Amellett, hogy bizonyítottan növeli a hatékonyságot, egyre szélesedő tendencia, hogy a munkavállalók olyan állást választanak, ahol az anyagiak, és a jó munkahelyi légkör mellett megfelelő informatikai infrastruktúra áll rendelkezésükre. A tech cégek ezért sokszor már álláshirdetéseikbe is kihangsúlyozzák azt, hogy multimonitoros munkakörnyezet várja minden új kollégájukat.

 A több monitort használó munkatársak sokkal gyorsabban tudnak dolgozni, ha nagyobb virtuális munkaterület áll rendelkezésükre. A monitorokon megoszthatják munkafeladataikat, csoportosíthatják a magas prioritású és a kevésbé fontos tennivalókat. Villámgyors egérmozdulatokkal tudnak navigálni a böngészők, a levelezőprogramok, a naptárak, a szövegszerkesztők vagy épp az adatbázisprogramok között, anélkül, hogy bármelyiket tálcára kellene rakniuk.  A tucatnyi ablaknak nem kell többé fedésbe lennie, nem sikkad el semmilyen fontos információ.

 Az egy-monitoros felhasználás teljesen elavult, és aki egyszer megtapasztalja a többmonitoros adatkezelés egyszerűségét, ha esetleg olyan számítógéphez kényszerül leülni, ahol csak egy kijelző áll rendelkezésre, teljesen úgy fogja érezni, mintha belassulna körülötte a világ. Jogosan érezheti magát korlátoltabbnak és frusztráltnak, hisz számszerűen mérhető az, hogy a multimonitoros munkavégzés mennyire felgyorsítja a munkafolyamatokat. Az extra monitort / monitorokat használóknak nem kell keresgélni az információk között, elég csak a másodperc töredék része alatt szemüket a másik kijelzőre vetni, hogy megkapják a szükséges válaszokat.

Úgy tűnhet, mintha csak másodperceket spórolnánk meg ezzel, és nem lenne kifizetődő beruházás többmonitoros munkakörnyezet kialakítása, azonban ennél nagyobbat nem is tévedhetünk: az emberek fókuszált munkavégzését számtalan apró dolog zavarhatja meg, és az egyik idővesztegetőbb módja a munkaablakok közötti váltogatás. Ha el vagyunk merülve a tennivalók tengerében, elég ennyi idő is ahhoz, hogy teljesen kizökkenjünk a gondolatainkból. Elfelejthetünk kulcsfontosságú információkat, világmegváltó ötleteket vagy gyakori eset az is, hogy egy teljesen másik dologhoz fogunk hozzá, ami nem feltétlenül élvez elsőbbséget.

Nem csak a munkavállalók, de a kreativitásban jeleskedő grafikusok, is nagy hasznát vehetik a több monitoros, virtuális alkotásnak. Teljesen átláthatják palettáikat, layereket csoportosíthatnak, különböző segédprogramokat futtathatnak a szomszédos kijelzőkön. Rendkívüli igény alakult ki a multimonitoros setupokra a gaming területén is. A játékosok mindent megtesznek a győzelem érdekében, ezért képesek akár komplett „monitor-ernyőt” maguk köré emelni, így szempillantás alatt átláthatóvá válnak a csaták legapróbb részletei is. Közkedvelt választás a többmonitoros megoldás a játékukat online streamelők körében is. Míg egyik kijelzőjükön játszanak, a másikon nyomon követik az adás élőképét, a harmadikon pedig a nézőkkel tartják a kapcsolatot.

Manapság már a legtöbb piacra kerülő videókártya támogatja az egy számítógéphez tartozó több monitor használatát.

A monitorok meghajtásához megfelelő felszereltségű és teljesítményű számítógépre lesz szüksége. Tudta, hogy az olyan parányi munkaállomásaink, mint a Fujitsu CELSIUS J580 workstationök képesek egyszerre akár 11 monitort is kezelni? A minimális helyet foglaló SSF-munkaállomásnak nem csak a mérete, hanem a teljesítménye is lenyűgöző, mely tökéletesen alkalmas lehet irodák, vezérlőtermek, tőzsdék vagy épp kiállítótermek támogatására.  A Fujitsu CELSIUS W580 és M770 konfigurációinkat pedig olyan munkakörnyezetekbe ajánljuk, ahol a teljesítményben nem engedhetünk meg magunknak semmiféle kompromisszumot.

Ezen alkalmazási területre az alábbi Fujitsu CELSIUS munkaállomásokat ajánljuk:

Egyedi igényei vannak a felszereltséget illetően?

Vállaljuk egyedi konfigurációk összeállítását is!