Keresés
Close this search box.
Hiperkonvergens infrastruktúra

Nem hinné el, hogy mivel érhet el hétszeres adatmegtakarítást vállalatánál

Tartalomjegyzék

Világszerte a vállalatok egyre digitálisabbá válnak. A kormányok a lehető legtöbb közigazgatási ügyet digitális térbe terelnek a nagyobb kényelem és a hatékonyabb ügyintézés érdekében. Szolgáltatások millió elérhetőek a felhőből, korábban szinte elképzelhetetlen dolgokat téve lehetővé. De nem kell ilyen messzire menni: sokszor már a sarkon lévő étteremtől is online rendeljünk meg az ebédünket… 

Az üzleti folyamatok digitalizálásával az alkalmazások és az általuk használt adatok robbanásszerű növekedése következett be. Felmérések szerint az adatok mennyisége nagyjából évi 50%-kal nő és a cégek azt tapasztalhatják, hogy a tárhelyigényük ennek megfelelően drasztikusan növekszik, ami sajnos az IT-költségek megugrásával jár együtt. De mit lehet tenni annak érdekében, hogy  csökkentsük az adattárolási kiadásokat, miközben a teljesítményben, és a rugalmasságban sem kötünk kompromisszumot?

Hiperkonvergens infrastruktúra VMware alapokon

Az egyik leghatékonyabb válasz a fenti problémára a hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) felé való fordulás. A HCI egy olyan informatikai infrastruktúra megközelítés, amelyben többek között számítógépek, tárolóeszközök és hálózati erőforrások egyetlen integrált hardver- és szoftverplatformon vannak összevonva és kezelve. Az HCI célja az, hogy egyszerűsítse az informatikai infrastruktúra telepítését, kezelését és karbantartását, miközben javítja a teljesítményt és a skálázhatóságot.

Nagy segítségükre lehet a vállalatoknak az iparág meghatározó szereplőjének, a VMware vSAN megoldása, mely egy olyan vállalati tároló-virtualizációs szoftver, amely támogatja a hiperkonvergens infrastruktúrát. A VMware legújabb fejlesztése, a vSAN 8, igazán kiemelkedő lehetőségeket kínál:

1. Express Storage Architecture

A vSAN Express Storage Architecture a vSAN 8-ban egy egyszintű struktúra, amelyet nagy teljesítményű NVMe-alapú flash adattárolókhoz optimalizáltak. Az Express Storage Architecture egy teljesen új pillanatfelvétel-motort is kínál, amely magas szintű teljesítményt és méretezhetőséget tesz lehetővé, miközben teljes mértékben kompatibilis marad a biztonsági mentési megoldásokat kínáló ISV-partnerekkel.

A VMware új Express Storage architektúrája révén az eszközök magas teljesítményét kihasználva akár négyszeres teljesítménynövekedést is elérhetünk anélkül, hogy feláldoznánk a tárolóterület hatékonyságát.

A vSAN 8 emellett szoftveralapú deduplikációt és tömörítést is kínál, akár hétszeres adatmegtakarítást biztosítva minimális CPU- és memóriafelhasználással. Ezáltal csökkenthetjük a tárolási költségeket akár 40%-kal is.

2. Cloud Integráció

A VMware vSAN 8 zökkenőmentesen integrálódik az AWS, Azure vagy a Google Cloud Platform felhőszolgáltatásokkal, lehetővé téve egy egységes rendszer kialakítását akár on-premise, akár off-premise telepítés esetén. Ezáltal a vállalatok számára könnyebben elérhetővé válnak a hibrid vagy többfelhős infrastruktúra előnyei.

3. Egy platform a régi és modern alkalmazásokhoz

A vSAN 8 lehetővé teszi a régi vállalati alkalmazások és a modern felhős applikációk egyetlen platformon történő futtatását. Ez egyszerűsíti az IT-infrastruktúra kezelését és rugalmasságát, és megteremtik a lehetőségét annak, hogy ténylegesen a vállalati igényeknek megfelelően válasszanak alkalmazásokat.

4. Fejlesztők támogatása

A VMware vSAN 8 forradalmi módon felgyorsítja a felhős natív alkalmazások fejlesztését, miközben kiváló támogatást nyújt a Kubernetes alapú felhős natív tároláshoz. Ez az innovatív megoldás révén a fejlesztők és mérnökök könnyedén kihasználhatják a felhős natív applikációk fejlesztéséhez szükséges kulcsfontosságú objektumtárolókat. A vSAN 8 révén a Kubernetes környezetben történő fejlesztés lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy gyorsabban hozzanak létre modernebb, skálázhatóbb megoldásokat, ami kulcsfontosságú a versenyképesség fenntartásához a digitális korunkban.

Fujitsu PRIMERGY M7 szerverek: Az ideális társ

A Fujitsu PRIMERGY M7 szerverei kiválóan illeszkednek a VMware vSAN 8 infrastruktúrához, és számos előnyt kínálnak a vállalatok számára. Konkrétan a PRIMERGY RX2540 M7 a legjobb VMware VMmark eredményeket produkálja az Intel Xeon processzorokkal működő szerverek körében. Akár háromszor jobb teljesítményt nyújt a korábbi M5 modellhez képest, és kétszer jobbat, mint az M6 előd.

Energiahatékonyság területén is jelentős előrelépések történtek a gyártónál: a PRIMERGY RX2540 M7 szerver 15% energiamegtakarítást tesz lehetővé a korábbi M6 változathoz képest, így a vállalatok nemcsak a teljesítményüket növelhetik, hanem csökkenthetik az üzemeltetési költségeiket is.

A vállalatok a PRIMEFLEX for VMware vSAN segítségével pedig – amely egy előre konfigurált és előre tesztelt integrált rendszer –  egyszerűsíthetik a VMware vSAN alapú hiperkonvergens infrastruktúra telepítését és kezelését. A Fujitsu PRIMERGY szerverek biztosítják a rendszer alapját, és a standardizált implementációval és infrastruktúra támogatási szolgáltatással a PRIMEFLEX for VMware vSAN jelentősen egyszerűsíti a az eszközök kezelését.

Összegzés

A VMware vSAN 8 és a Fujitsu PRIMERGY M7 szerverek együttesen az ideális választást jelentik azon vállalatoknak, akik hatékonyan és jelentős költségek megtakarítása mellett szeretnék kezelni növekvő adatmennyiségüket, miközben magas teljesítményt és a rugalmasságot akarnak biztosítani. Kombinációjukkal a vállalatok lépést tarthatnak a digitális átalakulás tempójával és a jövő kihívásait magabiztosan fogadhatják.