Számítógéppel segített tervezés (CAD)

A Fujitsu CELSIUS grafikus munkaállomások a mérnökök, a tartalomkészítők, az elemzők és más szakemberek számára is a legmagasabb szintű teljesítményt, vizualizációt és adatintegrációt hozzák el.

A Fujitsu CELSIUS munkaállomások számítógéppel segített tervezésben való felhasználásáról

A mérnöki tervezés az elmúlt évtizedekben jelentős átalakuláson esett át. Míg ha építészeti, design vagy lakberendező szakemberre gondolunk, általában az a tévképzetünk támad, hogy ezek az emberek ceruzával, körzővel és vonalzóval mérnöki ábrákat rajzolnak hatalmas íróasztalaikon. Nem is túl régen ez így is zajlott, nem kevés precíziót és koncentrációt igényelve. Bármilyen kis változtatás vagy hiba, végzetesnek számított – a legtöbbször kezdhették elölről az egész munkafolyamatot.  

Szerencsére ma már jóval egyszerűbb dolga van az iparágban dolgozó szakembereknek. Az AEC (Architecture, Engineering, Construction) szektorban tevékenykedők, azaz az építészeti, építőmérnöki és kivitelezési munkatársak a CAD (Computer Aided Design) módszerével hatalmas innovációnak lehetnek részesei. Nem korlátozandó le azonban a felhasználási területek száma – művészeti és más kreatív területek is szívesen használják a CAD-ot a precíziós rajzok vagy technikai ábrák készítéséhez.

A CAD, azaz a „számítógéppel segített tervezés” hatalmas segítséget nyújt egy koncepció kipróbálásában, elrendezések módosításában, elemzésekben és az optimalizálásban is. Széles körben használják számos iparágban, például az autóiparban, a hajóépítésben, a gyártásban vagy a repülőgépiparban is. A korszerű szoftverekkel a tervezési folyamatok felgyorsíthatóak, és akár arra is lehetőség van, hogy a munkatársak szimultán dolgozzanak egy projekten. A mérnökök 3D szilárd testeket, felületeket, és alkatrészeket is képesek modellezni ezen programokkal.

A kétdimenziós rajzok vagy a háromdimenziós modellek létrehozására Európában a leggyakrabban az AutoCAD-et, az Autodesk termékét használják a szakértők. Ezen kívül persze számtalan más CAD változattal is találkozhatunk a piacon. A közös pont ezen programokban az, hogy nem csupán a tervezőket segítik, hanem az iparág minden részvevőjének igyekeznek praktikákkal szolgálni: az építészeti, építőmérnöki és kivitelezési munkatársak mellett tájépítészek, statikusok, belsőépítészek közkedvelt eszközévé nőtték ki magukat. Azt, hogy mennyire kulcsfontosságúvá vált ezen programok használata az iparágban, jól demonstrálja, hogy komplett felsőoktatási képzések épülnek használatuk elsajátítására.

A tervezőprogramok képesek rendkívül komplex modellek megtervezésére, amiben a felhasználó képzeletén kívül csak egy terület szab határt, mégpedig az, hogy a tervezőszoftver milyen számítógépen fut. A tervezőprogramok alapvetően magas számítókapacitással bíró gépeken képesek egyáltalán elindulni, de azt is kijelenthetjük, hogy minél bonyolultabb modellekkel vagy tervrajzokkal dolgozunk, annál hardverigényesebb a munkafolyamat. A Fujitsu CELSIUS munkaállomásaink többmagos Intel® Core™ i7 illetve Xeon® processzorjaikkal a rajtuk futó feladatokat optimálisan tudják elosztani, emellett az NVIDIA Quadro grafikuskártyák segítségével ki tudják használni a GPU-gyorsításban rejlő hatalmas, potenciális, extra teljesítményt. Míg a Fujitsu CELSIUS H780 és H980 munkaállomások az állandóan úton lévő tervezőknek fognak kedvezni mobilitásuk miatt, addig a kiemelkedő teljesítmény szerelmeseinek a Fujitsu J580, W580 és M770 -es modelleket ajánljuk.

Ezen alkalmazási területre az alábbi Fujitsu CELSIUS munkaállomásokat ajánljuk:

Egyedi igényei vannak a felszereltséget illetően?

Vállaljuk egyedi konfigurációk összeállítását is!