Virtuális valóság

A Fujitsu CELSIUS grafikus munkaállomások a mérnökök, a tartalomkészítők, az elemzők és más szakemberek számára is a legmagasabb szintű teljesítményt, vizualizációt és adatintegrációt hozzák el.

Videó lejátszása

A Fujitsu CELSIUS munkaállomások a virtuális valóság területén való felhasználásáról

A VR professzionális szintű felhasználásában hatalmas potenciál rejlik. Nem csupán hatalmasat fejlődött az elmúlt években, hanem megfizethetővé is vált, használata mára már nem csak a legnagyobb autó- és repülőgépgyártó cégek privilégiuma. Egyre több iparág felismeri, hogy úgy jeleníthetnek meg dolgokat, úgy „mesélhetnek el történeteket”, ahogy korábban arról álmodni sem mertek.

A virtuális valóság szemüvegek, mint például a HTC Vive, már megérkeztek a hazai disztribúciós láncba is, megteremtve annak lehetőségét, hogy bármely innovatív vállalat kiszélesítse vizualizációs spektrumát. A VR minden iparágat forradalmasíthat kezdve egészen az autóipartól, az űrkutatástól, az építőipartól, a gyártástól, a médiától és a szórakoztatástól egészen az egészségügyi ellátásig. Felhasználási lehetőségeiben igazából csak a képzelet szab határt. Az innovációban jeleskedő vállalatok jellemzően két terület ötvözésére használják ki a virtuális valóság előnyeit: a nagyfelbontású tartalmakat a háromdimenziós geometria világával kombinálják.

Ezen kombinációnak azonban ára van. Minél részletesebb, minél nagyobb felbontású tartalmat akarunk megjeleníteni virtuális, háromdimenziós térben, annál nagyobb számítógépes teljesítményre lesz szükségünk. A Fujitsu CELSIUS munkaállomások alapvető motorjai az ilyen magasszintű vizuális megjelenítésnek. Kiemelt interaktivitást biztosítanak sztereó, valós idejű renderelés, ultra alacsony késleltetés, ultra magas képkocka és felbontás mellett. A számítási kapacitáshoz elsősorban szükséges, hatalmas teljesítményű grafikuskártyaként az NVIDIA Quadro szériáját ajánlja a gyártó, és mellé Intel Xeon®  processzort, legalább 32GB memóriát, illetve nagy sebességű, félvezető alapú meghajtót.

Az Intel és az NVIDIA legújabb technológiái segítségével ezen munkaállomosok már a következő generációs grafikus és processzortechnológiával gyorsított számítástechnika új korszakát képviselik. A Fujitsu emellett nem hanyagolta el a biztonság kérdést sem: a munkaállomások mind fizikai, mind biometrikus védelmi vonalait a maximálisra emelték.

Míg az elmúlt évtizedekben elképzelhetetlen volt, hogy olyan számítási kapacitás álljon rendelkezésre mobilis formában, mely lehetővé tette volna háromdimenziós tartalmak valósághű megjelenítését, ma már mobil munkaállomások segítségével mindez lehetővé vált. A Fujitsu CELSIUS H780 és H980 hordozható workstationjeivel, a legmodernebb megjelenítési technológiák segítségével, a gyártóvállalatoknak és fejlesztőknek nem kell kompromisszumokat kötniük és egyszerűsíteniük elkészült háromdimenziós adatmodelljeiket, hogy komplex modelljük virtuális prototípusát bárhol és bármikor megjeleníthessék.

A Fujitsu CELSIUS W580, mely az iparág egyik legkisebb VR-Ready asztali munkaállomása méretét meghazudtoló, magával ragadó VR-környezetek megjelenítését teszi lehetővé. Szinte zajmentes működése miatt népszerű választás az oktatási intézmények részéről is.

A maximalistáknak és azoknak, akik elképesztően komplex adatsorokkal és poligonokkal dolgoznak a Fujitsu M770-es munkaállomásokat ajánljuk, amik NVIDIA Quadro 6000 grafikuskártyájukkal a valós idejű, valósághű interakció előnyeit hozzák el a nagyközönség számára.

Ezen alkalmazási területre az alábbi Fujitsu CELSIUS munkaállomásokat ajánljuk:

Egyedi igényei vannak a felszereltséget illetően?

Vállaljuk egyedi konfigurációk összeállítását is!